Kom koken in Frankrijk

3 Juli 2021 - Alette Lammers

€ 875.00

Tour de France Culinair
Wij bieden de mogelijkheid om een hele week workshops te volgen op de boerderij. Het programma is het best te omschrijven als 'la cuisine du marché' ofwel: we gaan koken met de lekkerste produkten die we op de markt vinden en waar we spannende gerechten mee kunnen maken. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van groenten uit onze moestuin. We hebben actieve Franse buren die graag jagen op wild én dit graag met ons delen. Een wildzwijntje of een reetje dat vrij in de Creuse heeft rondgehuppeld, komt -indien belangstelling- op tafel. Ook regelen we voor de liefhebbers een pintade (parelhoen) die we zelf (ritueel) slachten, plukken en ontleden.
Prijs: € 875.- pp. Dit bedrag is inclusief 6 overnachtingen in een tweepersoons kamer met ontbijt, lunch en diners. Ook alle 'gangbare' dranken zijn hierbij inbegrepen zoals koffie, thee, sap, tafelwater en apéritifs. Tijdens de diners worden vanzelfsprekend 'mooie' wijnen geschonken, die bij het arrangement horen.

Andere data zijn in overleg mogelijk! U kunt ook een partner meenemen die niet meedoet aan deze Tour. De prijs hiervoor wordt in overleg bepaald. Daarnaast zijn er mogelijkheden om u op een andere manier (creatief) te vermaken. Kijk voor meer informatie op www.kookstudiofrankrijk.com

 

Soort vakantie
Creatief

De streek Groen, rust en ruimte. De streek kent een coulissenlandschap met weiden,bossen en pittoreske dorpjes. Het is een agrarische, fraaie regio die in de afgelopen 100 jaar weinig is veranderd. Het gebied is een uitloper van het Centraal Massief van Frankrijk en daardoor heuvelachtig www.tourismelimoges.com. De Creuse staat dan ook bekend als het groene hart van Frankrijk www.tourisme-creuse.com. De Fransen spreken niet voor niets van La France Profonde: het ware, onaangetaste en oorspronkelijke Frankrijk. Het is een streek waarin u heerlijk kunt genieten van het leven op het Franse platteland met z'n natuur, rust en ruimte. De Creuse is, samen met de Meuse, het dunbevolktste gebied van West-Europa. Het weer in de zomer is aangenaam met temperaturen tussen de 24 en 31 graden www.meteofrance.fr. Uitstapjes. Vlakbij Lavaud ligt Ahun (6 km) waar op woensdag een gezellige markt plaatsvindt. Moutier d’Ahun (7 km) heeft een Romaanse kerk, een gezellig terras en een Romeinse brug waarnaast u in de Creuse kunt zwemmen en picknicken. Guéret is de hoofdstad van de Creuse (13 km) met een markt op zaterdagochtend, winkelmogelijkheden en aangename terrassen met wifi. Aubusson is bekend om zijn wandkleden en kunstateliers, gezellig winkelstraatje en de beste bakker van de Creuse www.aubusson.fr.